Venezuela - Rio Caribé (1KG)
- 149 kr
Region och land
Arismendi, Sucre State - Venezuela
Story
Även om kakaoträd frodas i staten Sucre, kämpar många bönder fortfarande med att öka produktion och uppnå hög kvalitet på deras kakao.
Familjen Franceschi stöttar lokala bönder med utbildning i goda jordbruksmetoder.
Jordbrukare säljer sina våta bönor till en central jäsningsenhet, där de får högre priser för kvalitetskakao.
Skräddarsydd jäsning och torkningsprocedurer resulterar i premiumkakao, redo för dom internationella chokladmakarna.
Trots de svåra politiska och ekonomiska omständigheterna, har Franceschi familjen kunnat upprätthålla den höga kvalitetsstandarden för Rio Caribe och exportera kakao över hela världen, vilket gör den till en viktig inkomstkälla för jordbruksfamiljer i Venezuela
Skördetid
Oktober-November och April-Maj
Genetiken
Trinitario och Criollohybrider
Fermentering
Central fermentering 6-7 dagar i trälådor
Smakbild
Chokladig, nötig, söt och blommig.