Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Nicaragua - Tenor (1KG)

  • 159 kr

In stock

Region och Land
norra regionen El Tuma-La Dalia, Nicaragua

Story

Tenor ™ är en single region böna. Detta innebär att den innehåller flera olika kakaovarianter som växer i området och när bönderna skördar skiljer dom inte bönorna efter variation så det är en slags unik ”blandning” i norra regionen El Tuma-La Dalia.
La Dalia är en kommun som ligger i Matagalpa-avdelningen, omgiven av berg och befolkad av en skog till följd av höjder av bergskedjorna.
Det halvfuktiga klimatet och temperaturerna som svänger mellan 22 till 24 grader av La Dalia är lämpliga grunder för kaffe, fram till idag, en av dess främsta källor till ekonomiska inkomster för lokalbefolkningen.
Till följd av klimatförändringarnas påverkan har producenter av La Dalia sett kakao som ett alternativ att diversifiera och säkerställa deras inkomster, det är en anpassningsbar gröda till effekterna av klimatförändringarna.
Odling av kakao för närvarande betraktas i La Dalia som ett lönsamt alternativ att ersätta mark som tidigare hör till kaffe.
Tenor ™ tilldelades ”Cocoa of Excellence Nicaragua 2016” av den nationella kommittén för National Cocoa of Excellence Nicaragua-tävlingen.

Skördetid
Oktober - December är huvudskörden

Genetiken
Trinitario och Acriollados (en criollohybrid)

Fermentering
Dessa bönor samlas in färska från olika bönder och fermenteras i trälådor under kontrollerade former.
Man mäter PH-värdet och följer detta under hela processen.
Fermenteringsprotokollet är särskilt utvecklade för alla olika varianter för att utveckla de bästa smakerna.
Bönorna torkas i solen på träbord.

Smakbild
Rödvin, trä, blommig, apelsin, bubbelBilderna är tagna av Ingemann som hjälper till att driva plantagen (https://ingemann.com.ni/)