Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

St. Vincent and the Grenadines (1KG)

  • 100 kr

Region och LandIsland of Saint Vincent, Saint Vincent and the GrenadinesStory2014 tog ett par mycket engagerade Vincentier över en utländsk kakaoinvestering och

I lager.
Dela
Lagersaldo: 42
Artikelnummer: 22

Region och Land
Island of Saint Vincent, Saint Vincent and the Grenadines

Story
2014 tog ett par mycket engagerade Vincentier över en utländsk kakaoinvestering och grundade Saint Vincent Cocoa Company. Företaget äger cirka 250 hektar mark och köper kakao från cirka 100 lokala små bönder runt ön.
I genomsnitt är dessa gårdar 2 hektar. Kakao odlas tillsammans med andra grödor som banan,  ingefära, majs och lokala rötter.
Timmerarter som kokosnöt, melina och mahogny används som skuggträd

Skördetid
November - Mars är huvudskörden

Genetics
Trinitario från Trinidad fördes in på 60/70-talet.

Fermentering
Detta sker på en central anläggning som ägs och drivs av företaget. Bönorna lagras i jäsningslådor i 6-7 dagar.
Dom torkas sedan i en soltork för att få fuktnivån till 6-7%

smakbild
Bönan har en lätt citronsyra med toner av passionsfrukt och blommig honung, detta följs av toner av bröd, cashewnöt och slutar med en lätt smak av saffran.