Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Philippines - Paquibato (1KG)

  • 199 kr

In stock

Region och Land
Davao Regionen, Mindanao - Filippinerna

Story
Kakao anlände till Filippinerna 1670, då ett spanskt fartyg kom med en speciell överraskning
från Mexiko nämligen Criollobönan. Landet var det första i Asien som odlade kakao.
Produktionsnivåerna nådde 35 000 MT år 1990, men sjönk på grund av skadedjur och sjukdomar, åldrande
träd och substitution med monokulturella banan- och palmoljeplantager. Mark O'Campo och
Kelly Go startade Auro 2015 och ville återuppliva den filippinska chokladkulturen med fokus på
kvalitets- och arvsmassor. Auro exporterar inte bara, utan gör också choklad av högsta kvalitet.
Louie, Auros fältexpert, hjälper till med goda jordbruksmetoder, skördetekniker,
ekologiskt jordbruk och bekämpning av skadedjur och sjukdomar. Den höga kvalitet och ett skördeprotokoll
resulterade i att Jose Saguban åkte till Salon du Chocolat i Paris för att ta emot
Cocoa of Excellence Award på uppdrag av alla bönder i Paquibato -kooperativet.

Skördetid
Oktober - Februari

Genetiken
Trinitariohybrider

Fermentering
Central fermentering 5 dagar i trälådor

Smakbild
Citrus, Söta frukter och nötig