Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Nicaragua O'PAYO Organic (1KG)

  • 130 kr

Region och LandNueva Guinea, South Caribbean Coast Autonomous Region, NicaraguaStoryO’payo ™ är en fin kakaosort i Nicaragua, ekologiskt odlad och certifierad.O

I lager.
Dela
Lagersaldo: 15
Artikelnummer: 1

Region och Land
Nueva Guinea, South Caribbean Coast Autonomous Region, Nicaragua

Story
O’payo ™ är en fin kakaosort i Nicaragua, ekologiskt odlad och certifierad.
O’Payo kommer från Waslala, i Bosawas naturreservat i norra bergen i Nicaragua.
Detta avlägsna naturreservat är det största i Centralamerika och förklarade ett biosfärreservat av Unesco 1997.
Bosawas är erkänt som ”Centralamerikas lunga”. I Bosawas naturreservat finns tre grupper av invånare.
Miskitos och Mayangnas: förfäder invånare som fortfarande har en hög kapacitet för skogsbevaring, och Mestizos eller bönder som bedriver en jordbruksproduktiv kultur som genom Ingemanns utbildningsprojekt och teknisk hjälp producerar O'Payo i harmoni med flora, fauna och förvärvets värde för Bosawas skogar.

Skördetid
Oktober - December är huvudskörden

Genetiken
Trinitario och Acriollados (en criollohybrid)

Fermentering
Dessa bönor samlas in färska från olika bönder i Nueva Guinea och fermenterars i trälådor under kontrollerade former.
Fermenteringsprotokollet är särkilt utvecklade för alla olika varianter för att utveckla de bästa smakerna.
Bönorna torkas i solen på träbord.

Smakbild
Stark kropp med en ljus frutig syrlighet men toner av grapefrukt och tropisk gul frukt, liljor nötskal och kaffe.


Bilderna är tagna av Ingemann som hjälper till att driva plantagen (https://ingemann.com.ni/)