Madagaskar Tsarafandray (1KG)
- 149 kr
Region och Land
Haute Sambirano, Madagaskar
Story
När en fransk kolonist planterade de första kakaoträdarna 1822 kunde han inte gissa att kakao från Madagaskar skulle pratas om i hela världen.
Det är en unik kakao, väldigt sällsynt - bara 0,1% av världens kakaoproduktion kommer från Madagaskar.
Sambirano cacao växer i nordväst om Madagaskar. Dessa bönor kommer direkt från Tsarafandray som är ett kakao-kooperativ baserat uppströms om vid floden Sambirano.
Med hjälp av Rainforest Alliance planterar kakaobönder i Sambirano Valley nya träd för att bekämpa jorderosion och förhindra översvämningar.
Tsarafandray är ett av UCLS primära kooperativ med endast 47 bönder och är certifierad organisk och rättvis handel SPP (Small producers Program)
Skördetid
Oktober - November är huvudskörden
Bönor
Criollo, Trinitario och forastero anpassade till madagaskars klimat
Fermentering
5 dagar i trälådor sedan soltorkas bönorna på en cementplatta.
Smakbild
Denna böna är superhärlig i smaken med sina syrliga röda bär, toner av citron och choklad.