Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Madagaskar - Antsamala (1KG)

  • 179 kr

Produkten är tyvärr slut i lager vi har kontatat bönderna om att vi vill köpa mer bönor.  =) 


Region och Land
Haute Sambiran, Madagaskar

Story
Antsamala kakao växer på en av de åtta gårdarna på MAVA Estate i Sambirano-dalen i nordvästra Madagaskar (Haute Sambirane).
Denna kakao är ovanlig i sin smakprofil för att vara från Madagaskar, ett verkligt exklusivt fynd för chokladtillverkare som är redo att utforska en ovanlig choklad från Madagaskar.
MAVA Antsamala bönor är organisk certifierad; inga bekämpningsmedel och endast naturliga gödningsmedel används i dess produktion.
Under 2015 köpte två malagasiska familjer den förfallna regeringsägda MAVA-plantagen med syftet att producera fin smakkakao, och också att göra den bästa choklad någonsin av sina hemodlade bönor för att ge mervärde till öns ekonomi.
På några år genomförs båda uppdragen: MAVA-kakao är känd som en av de bästa från ön, och Chocolate Madagaskar har vunnit priser i överflöd.
MAVA-plantage är en eftertraktad jobbmöjlighet för lokalbefolkningen på grund av dess ersättningspaket: en bra lön, sjukförsäkring för fast anställda, transport för administrativ personal (plantagearbetare bor i
ärheten av gårdarna) och bostäder med solenergi för gårdsledarna.
Dessutom har alla arbetare tillgång till ett fält på 0,3 hektar på MAVA: s mark för att odla sina egna groddar.

Skördetid
Oktober - November är huvudskörden

Bönor
Criollo-, Trinitario- och Forasterohybrider som är anpassade till klimatet på Madagaskar

Fermentering
6 dagar i trälådor som vänds 3 gånger under kontrollerade former för att sedan förtorkas på cementplattor, därefter soltorkas på trähyllor

Smakbild
MAVA Antsamala kakao har en mjuk chokladprofil med låg syrlighet och är anmärkningsvärd för sina kryddiga, träiga och nötaktiga smaker och subtila blommiga toner.