India - Idukki (1KG)
- 159 kr
Region och Land
Idukki distriktet, Kerala state, Inden
Story
Cacao var inte en viktig pengarskörd fö bönderna i Idukki förrän Ellen och Luca, ett belgiskt italienskt par med en passion för att driva förändring i landsbygdssamhällen.
Dom grundade GoGround bönor och kryddor i syfte att stödja jordbrukare att odla den bästa kakaon som möjligt.
GoGroundpersonal besöker varje vecka bönderna i projekt för att köpa alla kakaobönor oavsett kvantitet eller säsong.
Premiumpriser för premiumkvalitet och betalas omedelbart varje vecka så det blir ett stadigt inkomstflöde.
Eftersom GoGround kommer förbi, väntar man med att öppna kakaofrukten tills insamlingsdagen.
Detta säkerställer att endast de färskaste våta bönorna används för att producera Idukki Organic Cacao.
Skördetid
Juli - September är huvudskörden
Genetiken
Trinitario och Forasterohybrider, Mankuva (en hybrid framtagen i idukki)
Fermentering
Central fermentering 5 dagar i träboxar från "wild jack" (en tropisk vintergrön trädart som främst växer i kerala)
efter fermenteringen soltorkas bönorna på öppna träbord i solljuset.
Smakbild
Chokladprofil med en krämig konsistens, fräsch syra från gröna äpplen, härlig kryddig ton av havssalt, kardemumma och svartpeppar som avslutas med en underton av torkad frukt (noterbart är russin)