Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Congo - Ituri Mambasa (1KG)

  • 149 kr

In stock

Region och Land
Ituri, Kongo

Story
De fyra fermenteringcentrum som ägs av kooperativet Cacao Okapi ligger i olika byar och arbetar med sin egen grupp bönder.
Varje centrum tillämpar ett specifikt fermenteringsprotokoll.
Detta  resulterar i kakao med fyra olika smakprofiler, varierande från mild  och söt till komplex och rund med låg eller medelhög syra och en stor  variation i smaknoter som torkad frukt, kaka, vanilj, rostade nötter,
ryddor, citrusblommor, blommig, röd frukt med mera.
Det finns helt enkelt en smak för alla!
Förutom  dessa specialkakaos arbetar projektet också med medlemmar i UPCCO,  facket för kakaoodlare i Kongo Ituri som är utbildade i högförädling med  temperatur- och pH -kontroll, tillräckligt många vändningar och daglig  byte av bananlöv.
Denna kakaon är utmärkt att använda som couverture och smaksatta bar

Skördetid
Mars - Juni

Genetiken
Trinitario och Forastero

Fermentering
Central fermentering i trälådor

Smakbild
kommer snart vi ska bara testa den först =)
Det är 4 olika profiler på bönorna från dessa områden så vi måste se vad vi får.