Congo - Ituri Mambasa (1KG)
- 149 kr
Region och Land
Ituri, Kongo
Story
De fyra fermenteringcentrum som ägs av kooperativet Cacao Okapi ligger i olika byar och arbetar med sin egen grupp bönder.
Varje centrum tillämpar ett specifikt fermenteringsprotokoll.
Detta resulterar i kakao med fyra olika smakprofiler, varierande från mild och söt till komplex och rund med låg eller medelhög syra och en stor variation i smaknoter som torkad frukt, kaka, vanilj, rostade nötter,
ryddor, citrusblommor, blommig, röd frukt med mera.
Det finns helt enkelt en smak för alla!
Förutom dessa specialkakaos arbetar projektet också med medlemmar i UPCCO, facket för kakaoodlare i Kongo Ituri som är utbildade i högförädling med temperatur- och pH -kontroll, tillräckligt många vändningar och daglig byte av bananlöv.
Denna kakaon är utmärkt att använda som couverture och smaksatta bar
Skördetid
Mars - Juni
Genetiken
Trinitario och Forastero
Fermentering
Central fermentering i trälådor
Smakbild
kommer snart vi ska bara testa den först =)
Det är 4 olika profiler på bönorna från dessa områden så vi måste se vad vi får.