I lager.
Antal: 55

Jamaica First Grade Polished (1KG)

100 kr

Region och Land
St. Mary, Clarendon, Hanover and West Kingston, Jamaica

Story
Jamaicas kakaohistoria sträcker sig tillbaka över 350 år.
Spanierna introducerade tidig mesoamerikansk kakao till ön. 1655 övertogs ön av britterna och Jamaica blev snart deras huvudleverantör av kakao.
Britterna krediteras för att ha demokratiserat kakao i Europa genom att öppna chokladhus och kaféer där jamaikanska kakaobrygg skulle serveras tillsammans med kaffe, drycker och rök.
Från det ögonblicket var kakao inte längre en exklusiv drink för den franska och spanska adeln.
Dessa bönor produceras av organiserade bönder från tre olika församlingar.
Varje församling har sin egen fermenteringsanläggning

Skördetid
December - Mars är deras huvudskörd

Genetics
Gammal Genetik Jamaica som består av Amazoniansorter som kommer från Martinique på 1800-talet samt trinitariosorter från venezuela.  (Kort och gott. Trinitario)

Fermentering
Kakaon samlas färsk och fermenteras och torkas under kontroll.
Under torkning poleras bönorna för att förbättra deras utseende.
Bönorna poleras i ett skede där de är hårda men inte spröda i en poleringsmaskin som liknar en kornblandare.
Polering förbättrar bönornas yttre utseende och det föreslås att polering skyddar bönorna från svampinfektion under lagring

Smakbild
Mörk profil med tung chokladbas mörka frukttoner följt av kryddig, jordiga och ektoner.